Lähetä sähköposti

Erilaisten Ompelulankojen vertailu

Ompelulankojen vertailu ei aina ole yksinkertaisen helppoa. Yleisesti puhutaan esimerkiksi neulalangasta, ydinlangasta, ylisyrjäyslangasta, kreppilangasta, polyesterlangasta, brodeerauslangasta tai vaikkapa pikeerauslangasta. Lanka on aina lankaa, mutta mikä erottaa langat toisistaan ja mistä syntyy laadullisia eroja eri lankojen välille? Kuvaamme tässä muutamia asioita, joilla on merkitystä eri ompelulankojen koostumukseen ja rakenteeseen.

Kierre

Ompelulan kierre voi olla joko S-kierre tai Z-kierre. Z-kierre on koneompelulangoissa se yleisin ja S-kierre löytyy pääosin käsinompelulangoissa. Kierteen nimitys tulee kierteen suunnasta S tai Z. Alla on kuvattuna eri kierteet.

Z-kierre
S-kierre

Säie

Säikeet, yleisimmät säikeiden lukumäärät ovat kaksi tai kolme. Kaksisäikeiset langat kierretään yhteen, jolloin valmiin langan kierre on Z, mutta yksittäinen säie on S-kierteellä. Kolmisäikeisessä langassa on kolme säiettä kierrettynä toisiinsa. Valmiin langan kierre on Z ja tässäkin tapauksessa yksittäisen säie puolestaan on S-kierteinen. Alla oleva kuva kuvaa kaksi- ja kolmesäikeisen langan eron.

Ompelulangan rakenne

Ompelulanka on yleisimmin kehrättyä, ydinkehrättyä, jatkuvafilamenttia tai teksturoitua jatkuvafilamenttia.
Kehrätty ompelulanka on yleisesti matta ja erittäin nukkainen, sekä se on valmistettu katkokuidusta. Ydinkehrätty lanka puolestaan on mattapintainen ja ei nukkainen. Sen sydän on jatkuvafilamenttinen, joka tuo langalle sen kestävyyden ja nimen. Jatkuvakuituisen filamenttilangan ominaisuus on kiiltävä. Tekturoitu ompelulanka on avoin ja ilmava.

Kehrätty
Kehrätty
Multifilamentti
Multifilamentti
Multifilamentti teksturoitu
Multifilamentti teksturoitu
Ydinkehrätty
Ydinkehrätty

.

Yleisimmät Amann ompelulangat

Kehrätty
– Mercifil, Lifecycle Cotton

Ydinkehrätty
– Saba, Rasant

Jatkuvakuituinen multifilamenttilanka
– Serafil, Strongfil

Texturoitu ompelulanka (ylisyrjäys)
– Sabatex

Mikäli haluat nähdä enemmän Amann lankojen koostumuksesta löydät tietoa täältä

 

Teva-Team

”Teva-Team Oy on tekstiilialalle erikoistunut perheyritys ja olemme toimineet tukkuliikkeenä kaikenkokoisille teollisuuden asiakkaille jo yli 30 vuotta.”

YHTEYSTIEDOT

Teva-Team Oy
Y-tunnus 0682981-3

Kaarningonkatu 17
20740 TURKU
Puhelin: (02) 273 7900
myynti@teva-team.fi

TOIMITUSEHDOT

 

Tilaa uutiskirjeemme!

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lue lisää TevaTeam Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2024 Teva-Team Oy