Lähetä sähköposti

Kestävää kulutusta kiertotalouden avulla

Me haluamme olla mukana talkoissa muuttamassa maailmaa ekologisempaan suuntaan. Jokaisella valinnalla on merkitystä ja me haluamme omalta osaltamme olla mukana muuttamassa maailmaa paremmaksi.

Hankkeesta apua vaikeasti kierrätettäville tuotteille

Teva-Team aloitti kiertotaloushankkeen vuonna 2020. Hankkeen tarkoituksena on löytää ratkaisu vaikeasti kierrätettävien työkenkien, vaatteiden ja siivoustuotteiden uudelleen käyttöön. Asiantuntijuutta hankkeeseen tuo Dimex Oy.

Kiertotaloushankkeen tarkoituksena on löytää ratkaisu lopputuotteiden kierrättämiseen ja luoda jätteestä jatkojalostamalla uusiomateriaalia. Tällä hetkellä vaikeasti kierrätettävät tuotteet päätyvät polttoon. Hanke on ollut Tevalle mahdollisuus oppia ja saada ymmärrystä kiertotalouteen liittyvistä prosesseista ja niiden vaatimuksista sekä hyvä oppikoulu siihen, miten eri materiaaleja voidaan jatkojalostaa. Hankkeen aikana on käynyt

selväksi, että vaikka kaikkea ei kyettäisi heti kierrättämään, on kierrätysprosentti silti ennätyksellisen korkea. Samalla hankkeessa suunnitellaan ja otetaan huomioon, kuinka kierrättämätön jäte käsitellään mahdollisimman ekologisesti.

Kiertotaloushankkeen pilottivaihe

Hanke on pilottivaiheessa vuoden 2021 huhtikuuhun saakka. Hankkeen pilottivaiheesta kerättävällä datalla muodostetaan jatkotavoitteet ja suuntavii- vat hankkeen tulevaisuudelle. Hankkeesta etsitään ratkaisua vaikeasti kierrättävien työvaatteiden, työkenkien sekä siivousvälineiden kierrätettävyyteen. Hankkeen tarkoitus on selvittää kuinka vaatteet ja mopit ovat revittävissä kuiduksi ja miten työkengissä olevia materiaaleja voitaisiin uudelleen käyttää.

Luonnonvarat eivät riitä ikuisesti

Kiertotalouden taustalla on ajatus siitä, että yhteiskunta ei pysty loputtomasti käyttämään luonnonvaroja, vaan tarvitaan resurssien uudelleen käyttämistä. Maailma tarvitsee kestäviä ja fiksuja toimintamalleja, joiden myötä kulutus muuttuu kestävämpään suuntaan.

 

Teva-Team

”Teva-Team Oy on tekstiilialalle erikoistunut perheyritys ja olemme toimineet tukkuliikkeenä kaikenkokoisille teollisuuden asiakkaille jo yli 30 vuotta.”

YHTEYSTIEDOT

Teva-Team Oy
Y-tunnus 0682981-3

Kaarningonkatu 17
20740 TURKU
Puhelin: (02) 273 7900
myynti@teva-team.fi

TOIMITUSEHDOT

 

Tilaa uutiskirjeemme!

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lue lisää TevaTeam Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2024 Teva-Team Oy