Lähetä sähköposti

Turun Markiisi ja Peite

Turkulaisten yritysten kesken yhteistyö on saumatonta: oikean henkilön saa heti kiinni ja ongelmiin on aina löydetty ratkaisu. Käsityönä tehtävien tuotteiden materiaaleissa laatu ja tarkkuus ovat kaikki kaikessa.

Osa kaupunkikuvaa yli 60 vuoden kokemuksella    

Kalle Uro on perheyrittäjä jo kolmannessa polvessa – yrityksen perusti Kallen isoisä, satulaseppämestari Rolf Uro. Alussa satulasepän verstaalla valmistettiin puuvillapurjeita, valjaita ja satuloita. Myös Suomen armeijan hevosten suitset tehtiin sodan aikaan käsityönä mestarin toimesta.

Käsityöperinne jatkuu yhä tänä päivänä. Nykyään Markiisi ja Peite tunnetaan vankasta ammattitaidosta ja laadukkaista tuotteistaan, jotka kaikki tehdään yhä käsityönä yrityksen tehtaalla Ruskossa. Yritys työllistää noin 20 henkilöä vakituisesti. Henkilökunta koostuu pääosin ompelijoista ja leikkaajista, mutta vahvuuteen kuuluu myös mm. mallimestari sekä toimiston väki.  

Ei ole niin pientä ikkunaa tai suurta kokonaisuutta, ettemmekö pystyisi auttamaan. Jo 60 vuoden ajan Turun Markiisi ja Peite on ollut osa suomalaista kaupunkimaisemaa. Tuotteemme katukuvassa, ulapalla ja satamissa ovat paras todiste luotettavuudestamme, kertoo Kalle.

Mittatilauksesta ja käsityönä

Valikoimaan kuuluvat erityyppiset markiisit ja aurinkovarjot sekä kaihtimet niin yksityiskoteihin kuin yritystenkin tarpeisiin. Laatuun panostetaan, sillä sähköisesti toimivaan mekaniikkaan tulee voida luottaa vaativissakin sääolosuhteissa.

“Asiakas saa meiltä kaiken palvelun suunnittelusta asennukseen ja huoltoon. Kestävät ja tyylikkäät ratkaisut ovat meille kunnia-asia. Asiakkaisiimme kuuluvat yksityistalouksien lisäksi erilaiset yritykset sekä julkishallinnon laitokset”, jatkaa Kalle.

Tänä päivänä myös yrityksen tuotemerkki MP-Venekuomu on venepeitteiden valmistuksessa jo käsite hyvästä laadusta ja huippuosaamisesta. Veneiden kuomut valmistetaan valmiiden kaavojen mukaan tai mittatilaustyönä:

Jos valmista kuomumallia ei kaavastostamme löydy, mallimestarimme tulee tilauksesta veneelle mitoittamaan uuden kuomun asiakkaan toiveet huomioiden, kertoo Kallen vaimo, myös perheyrityksessä työskentelevä Kitti Uro.

Laadusta ei tingitä 

Käsityönä tehdyissä tuotteissa tärkeintä on materiaalien laatu. Tarjouksia vetoketjuista on saatu muualtakin kuin Tevalta, mutta laatu ei ole ikinä ollut yhtä hyvää. Myös läheisestä sijainnista on merkittävää etua yhteistyön kannalta. Käsityötuotteessa jokainen työvaihe on millintarkka. Sama koskee materiaaleja.

Toimitus on todella nopeaa: kun tavara saapuu, heiltä lähtee saman tien kuski tuomaan sitä meille henkilökohtaisesti. Oikean henkilön saa kiinni todella nopeasti ja he tulevat usein käymään ihan paikan päälläkin, Kitti selventää.

Korkean laadun takia reklamoitavaa ei usein ole, mutta siihen kiinnitetään toisaalta erityistä huomiota juuri siksi:

“He tulevat paikan päälle katsomaan tilanteen, ottavat mallin ja reklamoivat sen eteenpäin. Se on upea juttu, että he hoitavat nämä aina loppuun asti ja löytävät ratkaisut. Myös joustavuutta arvostamme suuresti. Esimerkiksi sellainen tilanne oli, että yksi ulkomainen vetoketjutoimittaja ilmoitti lopettavansa tietyn ketjun tuotannon. Tevalta otettiin heti huolenaiheeksi, että miten päästään eteenpäin, kun olimme pulassa. Keskittyivät ratkaisemaan tilanteen meidän kanssa yhteistuumin ja toimitusvarmuus saatiin säilytettyä”, Kitti jatkaa.

Venekuomuja tehdään sarjassa, ja tietyissä merkeissä pituudet on vetoketjuissa määritelty sentilleen. Niiden tilaaminen Tevan kautta on onnistunut myös pienemmissä määrissä ennakoiden. Vetoketjujen pituuden lisäksi kangasosien kanssa on oltu erityisen tarkkana:  

Teollisissa ompelukoneissa vetoketjun kangasosan on oltava millilleen oikean levyinen, että se sopii. Tevalla kaikki pyynnöt on otettu tosissaan ja oltu huolellisia. He ovat ymmärtäneet meidän tarpeet ja vastanneet niihin, Kitti päättää.

turun markiisi ja peite

Turun Markiisi ja Peite Oy

  • Suomalainen perheyritys
  • Perustettu vuonna 1953
  • Näkyvä osa Turun katukuvaa yli 60 vuotta 
  • Tuotemerkki MP-venekuomu: käytössä 6 000 kuomukaavaa 300 venetyyppiin

 

Teva-Team

”Teva-Team Oy on tekstiilialalle erikoistunut perheyritys ja olemme toimineet tukkuliikkeenä kaikenkokoisille teollisuuden asiakkaille jo yli 30 vuotta.”

YHTEYSTIEDOT

Teva-Team Oy
Y-tunnus 0682981-3

Kaarningonkatu 17
20740 TURKU
Puhelin: (02) 273 7900
myynti@teva-team.fi

TOIMITUSEHDOT

 

Tilaa uutiskirjeemme!

Käytämme lomakkeen kautta saatuja tietoja palveluidemme tarjoamiseen ja toimittamiseen. Lue lisää TevaTeam Oy:n tietosuojaselosteesta »
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Copyright © 2024 Teva-Team Oy